Story about Guillain-Barre Syndrome .

Living together GBS....

Dec 2, 2


Nincs jó az angol tudásom, így néha segített a google.
 
NOS, AZ ÉN TÖRTÉNETEM GBS:
 
Elmúlt 26 márciusban, amikor mentem a lábam egy budapesti kórház. Mielőtt 1 hét 1 nap, éreztem a torkomban fáj, és talán láza van. Nem foglalkoztam vele. Másnap megyek dolgozni, de úgy érzem, a torkom fájt, de nem volt láza. Azt hittem, hogy minden rendben. Nap Dayi érezte lábamat elzsibbadt. A zsibbadás nem szűnt meg. Ez a hét a hétvégén hívtam az ügyeletes orvos. Az orvos nem feltételezett súlyos betegség. Ő adott nekem egy izomlazító, mert azt gondolta, csak egy becsípődött ideg. Az állapotom nem improve.I volt a fájdalom, és a zsibbadás. Mentem magam a kórházba, ahol ő ismeri ortopéd sebész. A dátum 26 március 2014.
 
Az ortopéd orvos megvizsgált. Tudta, hogy ez valami más. Azt mondta a neurológus orvos. A neurológus orvos megvizsgálta a számomra. Azt mondta, hogy meg kell maradni indoors.It volt másnap fognak rám nézni lumbálpunkcióhoz. Ez nem történt meg. Ehelyett tesztelték a szemem, és a látásom. Aztán, egy pszichológus, elkezdte vizsgálni velem. A pszichológus megállapította, hogy nem tudtam járni, mert a pszichológiai okok miatt. 3 nap már eltelt, hogy a saját mentem a kórházba. A 3 daysmy szervezet megbénult. Én nem inni, enni, kelj fel. 5 nap múlva, amikor az orvos és a személyzet elveszítjük együtt, és úgy néztek én fűrészáru szúrt. 
 
Pénteken után fűrészáru szúrt, azt mondták vagyok életveszélyes állapotban van; így ők betartásával nekem. Ezt nevezik az őr terek. Féltem, és én nem érzem biztonságban. Azt mondták a szüleim, hogy a Guillain-Barré szindróma. Én nem érzem a testem, és kaptam egyre nehezebb lélegezni. Az orvosok szerint a köhögés nem tehet semmit. Szombaton, egy másik mentő vitt a kórházba. A plazmaferezis.  Ez minden, amit tudtam. Nem tudtam, mit jelent a szó. Nem tudtam, mi vár rám. Az orvosok voltak szép, megnyugtató számomra a plazmaferezis osztályban. Megvan a kezelést. A kórház azt kérte, hogy lehet ott maradni. A neurológus orvos rám elutasították. Vasárnap, az állapotom rosszabb. Vért vettünk. Azt találták, hogy nincs-e levegő a számomra. Sürgősségi. Kaptam egy ventilátort, de ébren voltam. 
 
Hétfő remény. A csövet nem a szájban. Az orvosok intenzíven haragszik rám, amiért vettem a csövet az én számból. A mentősök kellett költözniük előttem többször kezelésre egy másik kórházba. Ők nem vették. Ők nem indokolta, hogy miért. Közben a szüleim és az öcsém is fellépett elkerülése hol vagyok. Tudták, és tudtam, hogy az orvosok ott nem értik a betegség. Hétfő délután a hírek came.The kórházba, ahol kaptam plazmaferezis, el tudja fogadni engem. Délután 5 órakor, én megérkezett a kórházba.
 
1 hete.
 
Megnyugodtam. Tudtam, hogy jó kezekben van. Én voltam az első intenzíven, majd feltették a neurológiai osztály. 
A kórházban adtak nekem öt plazmaferezis, IVG infúziók és a szteroidok. Ez volt a minimális javulást. Úgy nézett rám, ismét lumbalpunctiót. Kizárt a más betegségek, mint például a leukémia. 
 
Június 26. A nap, amikor elvittek egy rehabilitációs központban. Kaptam fizikoterápia, masszázs, gyógytorna. Vezényel foglalkozott velem. 
 
Szeptemberben és a változás nagyon csekély. A rendező a rehabilitációs központ dönt, hogy a mentő át a Klinika Pécs. A professzor, aki a vezetője Klinika Pécs, tette a legtöbbet az autoimmun betegségek. Ott voltam az anyámmal egy héten. Volt egy EMG vizsgálatom. Kaptam fizikoterápia. Én már megfelelő tájékoztatást kapott a betegségem. Sokan várják a megfelelő szakértelem. Egy hét után visszatértem a rehabilitációs központ Budapesten. Ott voltam közötti szeptember 11 és december 3.
 
Az állapotom javulni kezdett. Lassan, már visszatért. Nem értették, mi az én állapota javult. Tudtam. Pécs kedvenc hely marad a számomra. Elkezdtem a függetlenné vált újra. Minden nap egy csoda volt. Nem tudtam enni, inni egyedül again. I haladt lassan, de biztosan. Megtanultam, hogy újra írni. Megtanultam, hogy üljön vissza. Fájt, hogy üljön. Fájt minden egyes helyzete megváltozik. Októberben álltam a gép; de csak néhány percig. Megtanultam, hogy mozog az ágyból az elektromos autó. Később ugyanezen kerekesszék. Pécs teljesen megváltozott, miután a versenyeken. Később tudtam utazni a járókeret. Végül a maradék egyetlen bot.
 
Az első elem vezettem hazafelé október 23-án, május óta. Ezen a ponton, nem tudtam hazamenni akadálymentesített. Ez volt az a hét végére, ami után lehet azokat megoldani, ha a család tagjai, ők vihette haza. 
 
Hazamentem véglegesen december 3-án. Otthon meggyógyult május 26-ig 2015-re ez a nap, tudom használni a botot. Jelenleg tünetek, amelyeket nem telt el. Voltam nyaralni idén nyáron. A várható vissza a munkahelyemen. Kollégáim segíteni és támogatni engem. Én újra dolgozni. Amelyben tudok segíteni kollégáimat. Hetente többször is fizikoterápia és masszázs számomra. 
 
Lettem más ember. A betegség megváltoztatott engem sok szempontból. Próbálok úgy tűnik, egy egész ember. Néha nehéz. Nem hiszem, hogy egy kapcsolatban. Hiszek egymást. Azt mondod, hogy a egészséges férfi hiába, így nem értelek.
 
Sajnos, kevéssé ismert Magyarországon ez a betegség. Hát hogy nem esett nekem, mikor tudják az emberek hasonló beteg betegségem alatt. Készült egy interjút velem még 2014. október Köszönöm az interjút sikerült találni néhány betegnél. Úgy döntöttem, hogy nyitok egy Facebook csoportot. Tavaly kezdtem blogolást az én betegség. Jelenleg azt akarom, hogy felkészüljek névjegykártya, amelyet fel lehetne osztani a hasonló betegek egészségügyi szakemberek nem ismerik. 
 
Ha az én történetem segít másoknak, és ezért képesek felhívni strengthI érzem, hogy megérte.

Know someone who should read this story? Share it

0 comments

Login or register to leave a comment


Guillain-Barre Syndrome treatments

What are the best treatments for Guillain-Barre Syndrome?

History of Guillain-Barre Syndrome

What is the history of Guillain-Barre Syndrome?

Celebrities with Guillain-Barre Syndrome

Celebrities with Guillain-Barre Syndrome

Latest progress of Guillain-Barre Syndrome

What are the latest advances in Guillain-Barre Syndrome?

Guillain-Barre Syndrome cure

Does Guillain-Barre Syndrome have a cure?

ICD9 and ICD10 codes of Guillain-Barre Syndrome

ICD10 code of Guillain-Barre Syndrome and ICD9 code

Guillain-Barre Syndrome and depression

Guillain-Barre Syndrome and depression

Do I have Guillain-Barre Syndrome?

How do I know if I have Guillain-Barre Syndrome?